Enya: publicity photo, steps

 

Enya komt na vijf jaar met nieuwe cd

Het Niewsblad (Belgium) 23 October 2005***

"We doen níet altijd hetzelfde''

Als we u zeggen dat er een Ierse zangeres is die in de Benelux meer platen verkoopt dan Madonna, dan gelooft u ons niet. Toch is het zo.

Haar naam: Enya. Wereldwijd verkocht de dame die in 1988 doorbrak met Orinoco flow al 65 miljoen platen. Voor velen is het dus groot nieuws dat de Ierse voor het eerst in vijf jaar met een nieuwe cd komt. De plaat werd feestelijk gelanceerd even buiten Parijs. Amarantine (,,eeuwigdurend'') is Enya's zesde cd, met nieuwe muziek die de fans vertrouwd in de oren zal klinken. Eens te meer werkte ze samen met het echtpaar Nicky en Roma Ryan, dat haar al sinds het begin bijstaat.

,,Mensen zeggen ons soms: het is altijd hetzelfde dat jullie maken'', aldus Nicky Ryan op een persconferentie. ,,Ik vind van niet. Waarom zegt men dat nooit over rock-'n-rollbands? Die doen toch ook steevast hetzelfde? Het is Enya-muziek. Dit is wat er uit haar hoofd komt.'' ,,Het leuke is dat blijkbaar niemand er goed weg mee weet'', vervolgt Enya. ,,Ik heb mijn cd's al in de bakken new age, Ierse muziek, wereldmuziek en klassieke muziek zien liggen.''

Waarom ze nooit tourt? ,,Ik zou niet liever, maar dan moet het wel met een orkest en een koor. We waren het na de vorige cd van plan, maar toen mochten we plots twee songs leveren voor The lord of the rings . Hopelijk komt het er deze keer wel van.''

De single 'Amarantine' komt uit op 14/11, het album op 21/11 (verdeling Warner).Note: Transcribed by Liesbeth Switten and Robby Verschueren. The English transcription can be can be found here.